Някои високопоставени западни представители като президентът на САЩ Джо Байдън и министрите

...
Някои високопоставени западни представители като президентът на САЩ Джо Байдън и министрите
Коментари Харесай

Началникът на финландската армия: Европа да бъде готова Русия да ...

Някои високопоставени западни представители като президентът на САЩ Джо Байдън и министрите на защитата на Германия и Дания показаха опасения, че дълготрайните проекти на Москва може да включват нахлуване против Алианса.

 

" Разбира се, постоянно е допустимо член пети (от Договора за НАТО, който гласи, че нахлуване против една членка на Пакта се смята за нахлуване против целия пакт) да бъде подложен на тестване, само че в случай че вземем точните ограничения и съхраним единството си, считам, че нахлуване е малко евентуално ", сподели още генералът.

Якола, чиято работа включва и това да следи деликатно дейностите на Русия по дългата граница с Финландия, сподели, че тъкмо в този момент Москва е прекомерно заета с военните мерки за ново лятно нахлуване в Украйна, с цел да мисли за нахлуване против НАТО.

В края на предходната година съветският президент Владимир Путин определи мисълта за нахлуване против НАТО като нелепа, само че Кремъл предизвести, че спорът сред Русия и Алианса ще бъде неминуем, в случай че европейските членове на Северноатлантическия пакт изпратят войски да водят война в Украйна.

 

Независимо от всичко съгласно Якола Москва евентуално ще продължи по думите му с хибридните офанзиви против европейски страни под формата на заглушаване на GPS сигнали, интервенции за оказване на въздействие и подривни дейности против прилежащи страни като Финландия посредством заливането им с потоци от противозаконни имигранти.

 

Кремъл постоянно отхвърля да се меси в избори и да употребява миграцията като инструмент. Оттам не дадоха отговор на запитванията за коментар на изказванията от предишния месец на Естония за целеустремено заглушаване на GPS сигнал, само че по-рано съветското президентство в отричало в Русия да са правени опити за създаване на сходни технологии.

" Целта на дейностите на руснаците е внесат колкото се може по-голям ерес в европейските редици по този начин, че нашето единение и единодушие да отслабнат ", сподели Якола.

 

Генералът застана отпред на защитата на северната страна на 1 април, когато се навърши една година от присъединението на Финландия към НАТО. Хелзинки реши да подаде молба за участие в западния алианс през 2022 година в отговор на съветското навлизане в Украйна.

 

Освен влизането в НАТО Финландия усили бюджета си за защита, модернизира изтребителната си авиация, подписа двустранен пакт за отбранително съдействие със Съединени американски щати и има намерение до 2027 година да удвои потенциала си за произвеждане на муниции.

 

" Посоката на нашата защита и нашия възпиращ капацитет е нагоре ", сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР